Kaartjes

Je hebt een kaartje ontvangen! Wat leuk. Op deze pagina lees je meer over wat je precies kunt doen met de zaadjes. Allereerst je hoeft geen grote tuin, of überhaupt een tuin te hebben om zelf groenten of kruiden te verbouwen. In het zakje zitten zaadjes voor ongeveer 6 m2.

Tijm zaadjes

De tijm zaadjes heten “duitse winter” en zijn meerjarig. Dat betekent dat wanneer je alleen de blaadjes en stengeltoppen plukt hij blijft groeien en zichzelf voortplant doormiddel van uitlopers (net zoals aardbeiplantjes).

Zaaien in huis of balkon:
In huis kun je het gehele jaar door de zaadjes planten. Kies een mooi plekje in de zon – halfschaduw. Je kunt eerst de zaadjes opkweken in bijvoorbeeld een eierdoosje en dan overzetten in kleine bloempotjes. De plantjes hebben ongeveer 15 cm aan ruimte nodig.

Zaaien in volle grond:
In de tuin kun je vanaf maart/ april gaan voorzaaien (in huis) bijvoorbeeld in een lege eierdoos. Dan kun je ze uitplanten in mei of juni en oogsten vanaf juli/ augustus. Het zijn meerjarige planten, dus zoek een plekje in de tuin (zon / half schaduw) waar de plantjes kunnen blijven staan, zodat je er volgend jaar ook plezier van hebt.

“Bloemen verwelken, schepen vergaan maar deze valentijmplant blijft altijd bestaan, nou ja een paar jaar in elk geval”

Tijm kruiden zijn erg lekker door pasta gerechten, over zelfgemaakte pizza’s én je kunt er fruitwater van maken. Voeg wat stengels Tijm en sinaasappelpartjes toe aan een kan water en laat even trekken.