Groente stenen

ZELF GROENTE STENEN MAKEN.

STAP 1. STENEN ZOEKEN
Er zijn overal wel stenen te vinden, soms moet je daarvoor wel even goed zoeken. Trek je laarzen aan en ga op zoek naar stenen, neem een schepje mee. Plekken waar stenen te vinden zijn zijn bijvoorbeeld: je eigen tuin, in het bos, bij waterplassen. Ook kun je soms stenen vinden bij de buren, maar die mag je natuurlijk niet zomaar pakken! Wanneer je echt geen stenen kunt vinden, dan kun je ze ook kopen bij tuincetra. Kijk goed naar de vorm, een driehoek vormige steen wordt een mooie wortel en een ronde een toffe tomaat.

STAP 2. STENEN SCHOONMAKEN
Wanneer je voldoende stenen hebt, ga je ze schoonmaken. Spoel ze af onder lauw water. Borstel ze eventueel schoon. Droog ze goed af en laat ze goed drogen. Ondertussen kun je de rest klaar zetten.

STAP 3. MATERIAAL KLAAR ZETTEN 

  • Kleed of placemats
  • Kledingbescherming of kleding die vies mag worden
  • Acryl of plakaat verf
  • Grote en kleine kwasten
  • Glas water (voor de verf)
  • Bidon met water voor jezelf (goed blijven drinken! )
  • (benzine) stiften (om details aan te brengen)
  • Blanke lak in een pot of spray (bijvoorbeeld clear varnish van de action)

STAP 4. GROENTEN ONDERZOEK
Dan ga je bedenken welke groenten je wilt maken. Maak je de stenen voor de moestuin? Kijk dan welke groenten je wilt gaan planten. Je gaat nu de groenten onderzoeken, hoe zien ze er uit? Welke verschillende kleuren zie je, wat voor vormen hebben ze. Je kunt dit met echte groenten doen als die in huis zijn of online.

STAP 5. LAAG ÉÉN 
Dan ga je de eerste laag aanbrengen, dit is de kleur die je het meeste ziet van de groenten, rood voor een aardbei, oranje voor een wortel en groen voor een broccoli. Je verft de steen helemaal in dezelfde kleur.

STAP 6. DETAILS
Wanneer de eerste laag droog is ga je details aan brengen. Streepjes of stipjes, dit kan met een stift of heel klein kwastje. Kijk goed naar de vorm en kleur en probeer dit na te maken.

STAP 7. LAKKEN MAAR 
Wanneer de details droog zijn, ga je de stenen lakken. Zo kunnen ze tegen een stootje en gaan ze in elk geval een moestuin seizoen mee! Je kunt hiervoor een pot blanke lak gebruiken of een lak spray. Eerst lak je de ene kant. Laten drogen én daarna pas de andere kant.

Heel veel succes!! Wanneer je de stenen hebt gemaakt deel je ze dan met mij @healthyageingarchitect ? Ik ben erg benieuwd!