Groen in de klas

SPECIAAL VOOR SCHOLEN BIEDT DE HEALTHY AGEING ARCHITECT IN SAMENWERKING MET MIBOSO EEN WORKSHOP AAN: NEEM EENS EEN VOORBEELD AAN GROENTEN.

GROENTEN ZIJN SLIM. ZE DRINKEN VEEL WATER, ZE ZIJN FLEXIBEL, ZE KRIJGEN GENOEG ZONLICHT EN NEMEN DE JUISTE VOEDING TOT ZICH. IN DEZE WORKSHOP LEREN KINDEREN ALLES OVER HOE ZE EEN VOORBEELD KUNNEN NEMEN AAN GROENTEN.

Locatie
De workshops worden gegeven bij Sportstudio MIBOSO. Op deze locatie wordt een indoor and urban farming ingericht voor de leden van MIBOSO. Indoor farming is dé oplossing voor wie geen toegang heeft tot buitenruimte maar toch wil voorzien in biologische zelfgekweekte voeding.

Subsidie aanvraag
De workshop kan volledig worden vergoed door een gemakkelijk aan te vragen subsidie. Dit kan per twee september 2019. Omdat de vakantie hiertussen zit is het belangrijk dat er vóór de zomervakantie al iemand wordt aangewezen die de subsidie gaat aanvragen. Wij zorgen dat er een reminder wordt verstuurd in de eerste week van het schooljaar. De kosten voor een workshop bedragen 400,-. Indien de sportstudio niet op fiets of loopafstand is, kan er 100,- per klas aangevraagd worden ter compensatie in het vervoer. Meer informatie

Groepen
Elke school kan een aanvraag doen voor vier workshops, wij bieden vier verschillende workshops ingedeeld op de klas waar de kinderen in zitten. Aan elke workshop kunnen tussen de 20 á 30 kinderen mee doen. Er kan dus met de hele school mee gedaan worden, of indien er meerdere dezelfde groepen zijn alleen met de de middenbouw of bovenbouw. 

  • Workshop A. Geschikt voor groep 1 & 2
  • Workshop B. Geschikt voor groep 3 & 4
  • Workshop C. Geschikt voor groep 5 & 6
  • Workshop D. Geschikt voor groep 7 & 8

Praktisch
De workshops kunnen het gehele jaar ingepland worden op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag tussen 12.00 en 16.00 uur en duren 1,5 uur. In overleg kan een geschikt tijdstip besproken worden met de school, afhankelijk van de reistijd, middagpauzes en lesrooster van de klas.

Doe het zelf

Na afloop van de workshop krijgt elke school een pakket mee zodat ze zelf ook een indoor & urban farming kunnen inrichten. Benieuwd of jouw school ook in aanmerking komt om mee te doen, neem contact met ons op!

Aanmelden/ vragen?
Zie onderstaande gegevens voor meer informatie.